Transport

Zo min mogelijk last voor de omgeving. We proberen het transport van onze fabriek zo slim mogelijk in te richten. Een van de doelen daarvan is zorgen dat de omgeving er zo min mogelijk last van heeft. Zo proberen we zoveel mogelijk vrachtwagens overdag te laten komen en vertrekken. En niet 's nachts. En we hebben een eigen haven. Dus kijken we welke grondstoffen per schip geleverd kunnen worden, in plaats van met vrachtwagens.

Cover voor Transport

Waar gaat al dat papier naartoe?

We maken gebruik van transportbedrijven om ons papier af te leveren bij andere bedrijven. Veel van ons papier gaat naar bedrijven binnen een straal van 350 kilometer.

Het grootste gedeelte van ons papier gaat direct naar andere Smurfit Kappa-bedrijven. Daar maken ze er nieuwe verpakkingen van.

Cover voor

Wat is er al verbeterd?

Parenco gebruikt oud papier om nieuw papier te maken. Sinds 2021 wordt dit oud papier met twee schepen per drie weken geleverd. Daar werden eerst vrachtwagens voor gebruikt. Dat scheelt ongeveer 1500 vrachtwagens per jaar!

Ook hebben we met buurtbewoners overlegd over de start- en eindtijden van onze werkzaamheden. Deze veroorzaken nu zo min mogelijk overlast.

Cover voor