Omgevingsvergunning

We gaan onze vergunning vernieuwen In de omgevingsvergunning van Smurfit Kappa Parenco ligt vast welke werkzaamheden we uitvoeren. Deze vergunning is in 2009 voor het laatst vernieuwd. We willen onze vergunning nu weer vernieuwen. We zien dit namelijk als mogelijkheid om een volgende stap te zetten in het duurzaam en toekomstbestendig maken van het bedrijf.

Cover voor Omgevingsvergunning

Alleen nog verpakkings-papier

Parenco maakt publicatiepapier en verpakkingspapier. Voor Smurfit Kappa als geheel is verpakkingspapier het belangrijkste product. En de vraag naar publicatiepapier daalt elk jaar.

Daarom onderzoeken we de mogelijkheden om onze machine voor publicatiepapier, de PM1, om te schakelen naar verpakkingspapier. Dat zou betekenen dat we alleen nog verpakkingspapier maken.

Cover voor

Eenvoudiger en duurzamer

Als we alleen nog verpakkingspapier maken, heeft dat voordelen. Het betekent dat we nog maar op één manier papier maken. En dat maakt onze processen simpeler.

Ook hebben we minder grondstoffen, chemie en hulpstoffen nodig. En er zullen minder afvalstoffen zijn. Ook biedt een omschakeling ons de mogelijkheid om te investeren in nieuwere, duurzamere technologieën.

Cover voor

Aansluiting bij de gemeente en provincie

Ons streven is om met de nieuwe vergunning aan te sluiten bij de duurzaamheidsambities van Smurfit Kappa, die van de Gemeente en van de Provincie.

Cover voor