Biomassa

Biomassa is een verzamelnaam voor allerlei plantaardige en dierlijke materialen. Biomassa kan voor van alles gebruikt worden, onder andere als energiebron. Bij Parenco is de biomassa die we gebruiken vooral laagwaardig hout en vezels die niet meer gebruikt kunnen worden om papier te maken. Doordat we biomassa gebruiken, hebben we minder fossiele brandstoffen nodig.

Cover voor Biomassa

Biomassa uit de buurt

De biomassa die we bij Parenco inzetten, komt allemaal uit de nabije omgeving. Of uit onze eigen fabriek. Hooijer en Parenco Hout zijn onze belangrijkste lokale leveranciers.

Cover voor

Zitten er nadelen aan biomassa?

Niet alle materialen die we geleverd krijgen, zijn geschikt als biomassa. Soms zitten er bijvoorbeeld koffiebekertjes, touw en plastic tussen. Gelukkig is dat maar 2 tot 3%.

Bij de inzet van biomassa kan stof en stikstof vrijkomen. In onze biomassacentrale meten we altijd wat we uitstoten. En we hebben een installatie om de uitstoot van stof en stikstof te beperken.

Cover voor

We kijken ook naar andere duurzame energiebronnen

“Toen we begonnen met het gebruiken van biomassa, was het een van de groenste manieren om energie op te wekken. Inmiddels is er steeds meer focus op nog duurzamere energie. Bijvoorbeeld geothermie.

Klik hier om meer te lezen over geothermie. Met deze nieuwe techniek maken we gebruik van de warmte die in ondergronds water zit.”

Geothermie
Cover voor